Waanders In de Broeren presenteert Bijbel in Gewone Taal
Waanders In de Broeren presenteert Bijbel in Gewone Taal brugmedia.nl

Waanders In de Broeren presenteert Bijbel in Gewone Taal

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zaterdag 4 oktober presenteert Waanders In de Broeren de Bijbel in Gewone Taal. De feestelijke presentatie volgt op de officiële presentatie op 1 oktober in het World Forum in Den Haag als het eerste exemplaar overhandigd wordt aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Presentatie dr. Jaap van Dorp
Het evenement bij Waanders In de Broeren op zaterdag 4 oktober begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. Eén van de vertalers, dr. Jaap van Dorp, vertelt tijdens deze bijeenkomst over de totstandkoming van de Bijbel in Gewone Taal. Van Dorp studeerde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en promoveerde op het vakgebied van het Oude Testament. Zijn drijfveer: de oorspronkelijke tekst van de Bijbel begrijpen en de inhoud en boodschap daarvan op een begrijpelijke wijze doorgeven aan een nieuwe generatie bijbellezers.

Vertaling
De Bijbel in Gewone Taal is precies wat de naam zegt: de Bijbel in gewone taal, de taal die we allemaal dagelijks spreken. De Bijbel in Gewone Taal betreft de hele Bijbel, vertaald uit de Hebreeuwse en Griekse bronteksten door deskundige vertalers. De Bijbel in Gewone Taal is een volwaardige vertaling, die de Bijbel begrijpelijk maakt voor zo veel mogelijk mensen. Het Nederlands Bijbelgenootschap startte in 2006 met deze vertaling, die ook past in de bredere trend van begrijpelijk communiceren.

De vertaling is geschikt voor iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Door de duidelijke, herkenbare taal komt de Bijbel dichtbij. Op de website http://www.bijbelingewonetaal.nl vertellen verschillende lezers over hun ontmoeting met bijbelse personen in de Bijbel in Gewone Taal.

Officiële presentatie
Op 1 oktober wordt het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal aangeboden aan Koning Willem-Alexander. Dit vormt het hoogtepunt van een gevarieerd programma met sprekers, muziek en theater in het World Forum in Den Haag.
Het programma wordt gepresenteerd door Jacobine Geel. Dr. Matthijs de Jong, bijbelwetenschapper en een van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, zal spreken over de kracht van gewone taal.

Een deel van de presentatie wordt op 1 oktober live uitgezonden op NPO 2 in een speciale coproductie van Omroep MAX en de NCRV. Een compilatie van de presentatie wordt uitgezonden door de NCRV op vrijdag 3 oktober op NPO 2.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 7 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen gisteren
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50