Derde Super Cup op rij

Sport

ZWOLLE - Landstede Volleybal heeft zondag in Sneek voor de derde keer op rij de Super Cup veroverd. De landskampioen rekende af met Kootfin Taurus, en deed dat erg overtuigend: 25-17, 25-17, 25-8.

Landstede won vorig jaar de ?triple' (Super Cup, landstitel en beker) en had het in de bekerfinale een stuk lastiger met Taurus dan zondag. In februari van dit jaar won Landstede met 15-12 in de vijfde set, maar de ploeg uit Houten kwam er ditmaal niet aan te pas.

In de eerste en de tweede set kon het aanvankelijk nog goed meekomen, maar Landstede liep gaandeweg toch vrij gemakkelijk weg. In de derde set was het verschil immens. Twee nieuwkomers, Wessel Blom en Wouter ter Maat, maakten respectievelijk het één-na-laatste en laatste punt. Zo begint Landstede met vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Trainer/coach Redbad Strikwerda sprak van goed samenspel en een solide wedstrijd. ?Daarnaast stond ons blok en de rest van de verdediging goed?, aldus de succescoach op de website van Landstede Volleybal.

Landstede Volleybal opent zaterdag 4 oktober tegen SSS in het Landstede Sportcentrum. Die wedstrijd begint om half acht. Op zondag 5 oktober vindt daar ook de openingswedstrijd Landstede Basketbal-Den Helder Kings plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd presenteren talenten van het Centre for Sports & Education zich.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15