@ Hans Smit

SVI heeft en krijgt een zwaar seizoen

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Zonder zijn maatje in het centrum van de defensie, Joram Hendriks, is het voor Thomas van den Berg nog een beetje zoeken. En dan valt in de tweede helft ook nog Quinten de Lain uit.

Het gebeurt al in de eerste helft van de vierde wedstrijd dit seizoen (0-2 nederlaag tegen IJVV). Op De Siggels mag de thuisploeg in de tweede helft nog hopen op een resultaat, maar dat komt voornamelijk omdat IJVV de kansen om het definitief te beslissen laat liggen. En omdat het geholpen wordt door de scheidsrechter. Die ziet namelijk kort na de pauze geen doelpunt in een inzet van Roelof van den Berg, die de bal via de keeper over de doellijn schiet. Ook SVI-trainer Stephan Rahantoknam constateert dit, maar de arbiter geeft het sein om door te spelen. ?Daar moet je dan eigenlijk dankbaar misbruik van maken, maar dat zat er niet in?, zegt Rahantoknam, die SVI na een matige eerste helft een stuk beter uit de kleedkamer ziet komen. ?Zij werden nog wel gevaarlijk in de counter, maar wij hadden een veldoverwicht.?

Het leidt tot kansjes voor invallers Jordi de Jonge, die zijn jongere broertje Yannick vervangt, en Steven van den Bosch. De kansen in de uitbraak voor IJVV zijn echter groter. Veel aanspraak op een punt mag SVI dan ook niet maken. En dan krijgt het de komende weken ook nog eens RDC en Be Quick '28 voor de kiezen. ?Een zwaar programma? Het wordt gewoon een zwaar seizoen. Maar dat geeft niet. Daar hebben we vorig jaar hard voor gewerkt om dat te bereiken. Het gaat met vallen en opstaan. Ja, wij zullen op tijd opstaan. Daar heb ik geen twijfel over.?
Rahantoknam mist al de nodige spelers en zaterdagmiddag komt daar centrale verdediger De Lain ook nog eens bij. ?Het is heel erg wennen zonder Joram?, geeft Van den Berg aan. ?Die wordt wel gemist. Vooral coachend en leidend. En nu hebben we weer een uitvaller?, verzucht de oud-speler van onder meer Be Quick '28 en FC Zwolle (jeugd).

Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden