Pedro Sluiter

PEC Zwolle treft HHC Hardenberg

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De loting voor de derde ronde van de KNVB Beker heeft twee Overijsselse derby's opgeleverd. PEC Zwolle neemt het op tegen zaterdagtopklasser HHC Hardenberg. Rivaal Go Ahead Eagles ontvangt FC Twente. De wedstrijden in de ronde van de laatste 32 worden 28, 29 en 30 oktober afgewerkt.

HHC Hardenberg, getraind door Marcel Groninger, schakelde in de tweede ronde RKC Waalwijk uit (1-0). PEC won woensdagavond met 3-2 van FC Oss. De cuphouder speelde in eigen huis verre van groots, maar deed genoeg om de ploeg uit de Jupiler League van zich af te houden.

Jesper Drost gaf in aanvallend opzicht de doorslag met twee goals, waar spits Tomas Necid het vizier niet op scherp had staan. Zo miste de Tsjech bij een 0-0 stand voor open doel. Na een half uur spelen opende Drost de score na een goeie Zwolse counter af, maar de bezoekers kwamen kort voor rust alweer langszij dankzij Rick Stuy van den Herik, die deze zomer overkwam van NAC Breda.

Het duurde tot de 72 ste minuut voordat PEC het overwicht in de tweede helft kon uitdrukken in de score. Voor zo'n 7800 toeschouwers in het IJsseldelta  Stadion schoot Necid raak na een goeie aanname. Even later besliste Drost het duel met zijn tweede van de avond. Istvan Bakx zorgde een kwartier voor tijd nog voor hoop in de Brabantse harten, maar dichterbij dan de 3-2 kwam FC Oss niet.

De twee polderploegen uit de Hoofdklasse C kunnen hun borst natmaken en krijgen grote namen op bezoek. Urk heeft gekregen wat het wilde en dat is een thuiswedstrijd tegen Ajax. Het Emmeloordse Flevo Boys ontvangt FC Groningen.