?Gedonderdag' gaat in première en vervolgens op tournee
?Gedonderdag' gaat in première en vervolgens op tournee brugmedia.nl

?Gedonderdag' gaat in première en vervolgens op tournee

· leestijd 1 minuut Cultuur

BINNENSTAD - Theater Gnaffel en De Firma Rieks Swarte presenteren op zaterdag 27 en zondag 28 september de nieuwe voorstelling ?Gedonderdag', een wilde wedstrijd in ijzersterke verhalen. Na de premièrevoorstellingen in Theater Odeon in Zwolle gaat ?Gedonderdag' op tournee in Nederland en België.

Waarom heten de dagen van de week zoals ze heten? Waarom heet donderdag eigenlijk donderdag? Daarvoor moeten we terug naar het begin der tijden, wanneer de dagen nog geen namen hebben. Thor, Odin, Loki en de andere goden willen de dagen verdelen en benoemen. Er ontstaat onenigheid, want elke god wil zijn naam wel aan een dag geven. Dat is het startschot voor een wilde wedstrijd in sterke verhalen, waarbij reuzenkoppen rondvliegen, rotsen versplinteren en iedereen elkaar bedondert. Trek een dikke jas aan en ga mee naar het hoge Noorden. Naar een wereld die woest, kaal en ijskoud is. Een wereld die rommelt van het gedonder tussen goden en reuzen.

Gedonderdag (6+) is de tweede voorstelling waarin Elout Hol en Gienke Deuten samenwerken. In 2011 maakten ze de eigenzinnige voorstelling Peter Pan en de verloren jongens, gebaseerd op het bekende verhaal van James Barrie. De inspiratie voor Gedonderdag komt voort vanuit de gedeelde fascinatie van de makers voor de ruige natuur van Noorwegen en de verhalen die daar vandaan komen.

De premièrevoorstellingen van Gedonderdag zijn op zaterdag 27 en zondag 28 september om 14.30 uur bij schouwburg Odeon. De kaartverkoop verloopt via Odeon De Spiegel Theaters: www.odeondespiegel.nl. Voorafgaand aan de premièrevoorstelling op 27 september heeft Theater Gnaffel diverse activiteiten in de foyer van Odeon georganiseerd. Hierbij is plaats voor twintig kinderen. Aanmelden voor deze activiteiten kan eveneens via de website van Odeon De Spiegel.

Een overzicht van de gehele speellijst is te vinden op de website van Theater Gnaffel: www.gnaffel.nl.