Afbeelding
Marcel Diender

Stichting lanceert nieuw concept voor mensen met een maatje meer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - BFit XL begint op zaterdag 18 oktober in Zwolle een nieuw concept voor mensen met een maatje meer. Onder intensieve begeleiding van een team bestaande uit een sportfysiotherapeut, een voedingscoach en een looptrainer worden deelnemers met overgewicht in een tijdsbestek van twaalf weken geholpen aan een gezondere leefstijl en een fitter lijf.

Reguliere trainingsprogramma's zoals Start2Run zijn volgens de initiatiefnemers voor mensen met overgewicht vaak  te zwaar en te intensief, waardoor blessures ontstaan. ?Het programma kan niet worden afgemaakt, waarna de deelnemer gedemotiveerd weer op de bank terecht komt. Wij nemen meer tijd om het lichaam te laten wennen aan het bewegen. Met kleine stapjes wordt de intensiteit opgevoerd, eerst wandelen en wanneer het lichaam er aan toe is voorzichtig wat hardlopen.?, aldus hardlooptrainer Marcel Diender. ?Met de wekelijkse begeleiding van de Sportfysiotherapeut Ruud Vermeer proberen we ook opkomende pijntjes snel te beoordelen en blessures voor te zijn.?

Naast het meer en beter bewegen richt BFit XL zich ook op de andere aspecten van de leefstijl. De deelnemers krijgen het Coachboek van voedingscoach Marjon Schiltman, waarin de deelnemer wordt ondersteund op gebied van eetpatronen en leefstijl. Daarnaast zijn er wekelijkse themabesprekingen waarin elke week een ander relevant thema aan de orde is, zoals bijvoorbeeld Eetgedrag, Mindfullness, Terugval, Schoeisel of Trainingsopbouw, aan de orde is. ?Er zijn zoveel aspecten van belang om te komen tot een gezonde leefstijl.?, legt Marjon uit. ?Denk bijvoorbeeld alleen al aan zoiets simpels als boodschappen doen. Je moet aan zoveel verlokkingen weerstand bieden in de supermarkt. Binnen één van de themasessies besteden we hier veel aandacht aan, zodat de deelnemers bewuster inkopen doen en minder worden verleid tot het doen van slechte aankopen.?

Na het programma van twaalf weken wordt zorgvuldig bekeken wat het beste vervolgtraject is voor de deelnemer. Men kan namelijk doorstromen naar de gevorderdenprogramma binnen BFit XL met extra aandacht voor terugval, maar de deelnemer kan ook doorstromen naar een vervolgprogramma binnen een atletiekvereniging of loopgroep.