Winkelcentrum Stadshagen sluit jubileumweek feestelijk af
Winkelcentrum Stadshagen sluit jubileumweek feestelijk af brugmedia.nl

Winkelcentrum Stadshagen sluit jubileumweek feestelijk af

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

STADSHAGEN - Een feestelijke week is zaterdag in stijl afgesloten. Winkelcentrum Stadshagen viert dit jaar haar tienjarig bestaan. De afgelopen week stond in het teken van veel kinderactiviteiten (een springkussen, de Stadshagen trein, een ballenbak, gratis ballonnen en cupcakes) en een versierd winkelcentrum.

Wijkwethouder René de Heer was voor deze gelegenheid naar het winkelcentrum gekomen om de winkeliers te feliciteren. Niet alleen voor het jubileum maar ook voor het behalen van de tweede KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen). Om half twee werd eerst afgeteld van tien naar nul, waarna onder luid gejuich en vrolijke muziek streamers werden afgevuurd om het jubileum te markeren.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat al jaren hoog in het vaandel bij Winkelcentrum Stadshagen. Winkeliers werken samen met gemeente, beveiliging, politie en brandweer aan een duurzaam schoon, heel en veilig winkelcentrum. Dankzij dit langetermijn-traject worden er blijvende verbeteringen doorgevoerd, waaronder betere verlichting, een AED-kast, extra vuilnisbakken en peukenpijpen. Na deze tweede ster houdt het echter niet op. Het winkelcentrum blijft zich samen met alle partijen inzetten om nog meer verbeteringen uit te voeren en een derde ster in de wacht te slepen.

Ondanks dat de geplande ballonnenwedstrijd werd afgelast vanwege de schadelijke gevolgen van helium en ballonnen voor het milieu en dieren, konden kinderen hun ballonkaart inleveren in een grote rode brievenbus. Daarna werden op een ludieke manier drie prijswinnaars getrokken die met een cadeaubon van Bart Smit en een grote zak snoep naar huis gingen. Ook werden de hoofdprijzen voor de winnaars van de Kras Kras Krasactie getrokken. Tien mensen gingen naar huis met een iPad mini, een avondje diner en theater of een luchtballonvaart.

Op de foto v.l.n.r. Martijn Wildeboer/CCV, Nick Schakelaar/Politie, Sake Eskens/Gemeente Zwolle, René de Heer/wijkwethouder, Jeroen Nagelmaeker/voorzitter winkeliersvereniging.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden