Afbeelding

Meer concurrentie, minder speeltijd

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Pas na twintig minuten betreedt Bjarne Pechler het veld in de wedstrijd tegen EHV. Één van de vier broertjes Pechler, van wie ook Kim nog bij HC Zwolle speelt, kan niet meer ?zomaar' rekenen op een basisplaats, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Onder de nieuwe trainer Bert Bunnik zijn de teugels aangehaald en is de concurrentie flink toegenomen.

In de competitie heeft dat een flitsende start opgeleverd. Na de 0-3 winst in Arnhem wordt de Enschedese Hockey Vereniging in de tweede wedstrijd met 8-0 opzij gezet. De aspiraties om weer terug te keren naar de overgangsklasse, na de degradatie van vorig jaar, worden zo danig kracht bijgezet.

 

Bunnik, de ervaren trainer die bij menig hoofdklasse-club en landenteam succes heeft gehad, heeft drie jaar uitgetrokken om van HC Zwolle een stabiele overgangsklasser te maken. Daarvoor moest er het één en ander veranderen. De eerste selectie is uitgebreid, de trainingsintensiteit is omhoog gegaan en niemand is nog zeker van een basisplaats. ?Er is veel concurrentie. We hebben een groep van twintig senioren en twee juniorenspelers. Sport leeft bij de gratie van competitie?, zegt Bunnik, die tijdens de wedstrijden ook vaker wisselt dan zijn voorgangers. ?Eerder moest je zeventig minuten hockeyen. Nu kun je zitten en draait het ook goed?, merkt Pechler, die als één van de ?slachtoffers' van dit nieuwe beleid kan worden gezien. Maar zo wil hij het niet zien: ?We hebben nu een bredere selectie en zijn meer aan elkaar gewaagd. Dat is alleen maar mooi.?

 

Pechler kan vanwege zijn werk en het kersverse vaderschap niet elke training present zijn. ?Ik heb het ook zelf aangegeven dat ik er minder bij kan zijn. Ik ben sinds vijf weken vader en ik run een hotel in Epe. Op de zaak moet je ook het goede voorbeeld geven.? Bunnik: ?Hij traint maar één keer in de week. Daar is niks mis mee. Maar de realiteit is dat werk en hockey dan niet helemaal samengaan.?