Afbeelding

?Oude man' neemt jeugdig CSV ?28 aan de hand in derby tegen Wijthmen

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - CSV ?28 nam het zaterdag op tegen Wijthmen. Een duel in 4C, dat door de thuisclub met 2-0 werd gewonnen, waardoor Wijthmen troosteloos op nul punten uit drie wedstrijden blijft staan terwijl CSV met zeven punten naar plaats twee stijgt.

 

De oudste man aan CSV-zijde laat zich bijna de gehele wedstrijd gelden, zowel met zijn spel als met zijn mond. Terwijl voorin de jonge Faisel el Atiaoui en Abdel-Hafid Lahzal hun versies van de getalenteerde spelende mens laten zien, laat rechtsback Badr el Hamdouni (36) zijn ervaring, zijn mond en zijn voeten spreken.

 

CSV heeft op De Verbinding vanaf minuut één een overwicht maar een doelpunt blijft uit. Het ziet er allemaal ?leuk uit', maar niemand haalt de trekker over. Denkt ook El Hamdouni, die na 25 minuten voetballen ? en na al vele malen langs de zijlijn naar voren te zijn gestoven ? een balletje krijgt teruggelegd van Lahzal en zomaar op het randje van het strafschopgebied een schot loslaat op doelman Mark Schonewille: 1-0. ?Ik dacht, ik schiet maar es?, zegt de oudgediende na afloop. Met zijn treffer trekt El Hamdouni de wedstrijd naar CSV en vooral naar zichzelf toe. Hij trekt, zeurt en sleurt; praat met de scheidsrechter, met zijn medespelers, tijdens een onbewaakt ogenblik met het publiek en met trainer Poppe van de tegenstander.

 

En tussendoor blijft hij opstomen langs de rechterflank, zoals het een moderne back betaamt. In het tweede bedrijf alleen al geeft hij drie collega's een opgelegde kans om te scoren. Alleen Faisel el Atiaoui pakt het cadeautje met twee handen aan. Dan is er reeds 69 minuten gevoetbald en begint leeftijd en geleverde inspanning zijn tol te eisen. Gangmaker El Hamdouni is eigenlijk wel rijp voor een wissel: ?Last van de bovenbeenspier, hè. Ik ben ook al 36 hè. Schrijf je dat wel ff op?!?

 

Maar aangezien coach Martin Reynders reeds drie keer heeft gewisseld, zit een wissel er niet meer in. Reynders dirigeert de trekkebenende El Hamdouni naar de rechtsbuitenplaats ? naar daar waar een niet fitte speler geen kwaad kan doen. Maar tien minuten als rechtsbuiten, is voor El Hamdouni genoeg tijd om nog maar eens zijn waarde aan te stippen. Vijf minuten voor het einde geeft hij spits Lahzal met een assist een niet te missen kans, die Lahzal zal missen hetgeen El Hamdouni doet uitroepen dat hij Lahzal ?nooit meer zo'n balletje zal geven'. ?Da's natuurlijk een geintje?, zegt hij na afloop. ?Hafid (Lahzal, red.) is als een broertje voor me, maar ik had deze kans gewoon zelf moeten afmaken. Maar we mogen best wat doelgerichter zijn, dat is wel waar. Helemaal als we met CSV hogerop willen. Want dat wil ik en het moet ook. Dat hoort ook bij deze club. Kijk naar de ploeg, kijk naar onze accommodatie. Wij moeten hoger spelen dan vierde klasse. Te beginnen met een kampioenschap dit jaar.?