?Volgend jaar weer thuis'
?Volgend jaar weer thuis' brugmedia.nl

?Volgend jaar weer thuis'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Een opmerkelijke tweet in de tijdlijn van Triathlon Zwolle. ?We wensen de dames en heren van TV Triade morgen heel veel succes bij de finale van de eerste divisie triathlon in Maastricht. Volgend jaar weer thuis!?

 

De triatleten die TV Triade vertegenwoordigen in de nationale competitie (op het op-één-na-hoogste niveau) moesten hun thuiswedstrijd laten schieten, omdat ze in actie kwamen in de laatste wedstrijd van de eerste divisie in Maastricht. Omdat de organisatie in Zuid-Limburg een maandje geleden besloot de triatlon te verplaatsen van zondag naar zaterdag, konden de dames en heren van het eerste team ook niet meehelpen in de organisatie van hun thuiswedstrijd.

 

?Daar waren we niet blij mee. Vooral omdat het pas zo laat was veranderd?, zegt Frank Eggink, die zaterdag tijdens Triathlon Zwolle dus op weg was naar Maastricht, samen met Geert-Jan Vos. De mannen van TV Triade sloten het seizoen daar af met een 23ste plaats en eindigden daardoor als 17e in het klassement. In een veld van 26 teams was dat ruimschoots voldoende om niet in de problemen te komen.

 

?Gezien de omstandigheden, met slechts twee man, was 17e het hoogst haalbare. Het was een beetje houtje-touwtje-werk deze wedstrijd, maar we hebben ervoor gezorgd dat we volgend seizoen weer in de eerste divisie mee kunnen doen?, zegt Eggink, die (voorlopig) voor het laatst aan de start stond. Hij stopt om zich de komende drie jaar te richten op zijn studie. Hoe het eerste team er volgend jaar uit gaat zien is nog niet bekend. De vrouwen van Triade werden 14e in Maastricht en sloten een goed seizoen daardoor af als 8ste.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37