Hans Smit

Geen complimenten maar wel de punten voor ZAC in matige derby

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - Langs de lijn maakt men maar grappen over de wedstrijd. Storica-ZAC (0-1) is namelijk niet om aan te zien. ?Het lijkt nog niet eens op voetbal?, zegt de verdediger van buurman Dieze West die is komen kijken. ?Wat ga je hier nou over schrijven"?

Nou, niet teveel. De kortste samenvatting mogelijk: Storica versus ZAC is een aaneenschakeling van fouten, kleine en grote overtredingen, lange ballen in niemandsland, een sporadische doelkans (die gemist wordt) en een halve kans die de wedstrijd beslist.

Dat doelpunt betekent dat de Storica-spelers teneergeslagen in het najaarszonnetje voor de kleedkamers het verlies verwerken. En tegenstander ZAC is op gepaste wijze opgewekt: drie punten na een draak van een wedstrijd. In de tas er mee en terug naar Zuid, weet ook trainer Egbert Kragt, die met zijn staf staat na te praten. Het lijf leunt tegen het hekwerk en hij neemt met een bijna range glimlach wat felicitaties in ontvangst.

Ja, natuurlijk is hij blij met de zege maar hij weet ook dat het ?niet best was'. ?Die 0-1 moeten we gewoon koesteren maar het was inderdaad slecht. We hebben aan de onderkant van ons kunnen gespeeld?, zegt Kragt. ?En dat moeten we onszelf kwalijk nemen.? Want, weet Kragt, het was allemaal ?te slordig'. ?We namen te veel tijd, kwamen daardoor te veel in de duels en konden dus ons eigen spel niet spelen. Dat heb ik in de pauze ook tegen de jongens gezegd: dit kan gewoon niet in een derby. Na de rust was het ook iets beter.?

In die tweede 45 minuten krijgt zijn ploeg drie, vier redelijke kansen maar weet alleen spits Robbin Bastiaanse het net te vinden. ?En ik denk dat het ook onterecht was geweest als we hier met 3-0 van het veld waren afgelopen, want dat zou de wedstrijd en de tegenstander geen recht hebben gedaan.?

Al te lang stilstaan bij het vertoonde spel, wil Kragt niet. ?Kijk, het is natuurlijk typisch Nederlands, mooi voetbal. En daar is ook niets mee mis ? ik zie het ook graag. En de mensen kopen toch een kaartje om te komen kijken (hoewel ik niet weet of men hier entree moet betalen) en dan is het ook leuk als ze wat te zien krijgen. Maar ja, het gaat uiteindelijk om de punten en meer dan dit zat er vandaag niet in. Je hoort vaak genoeg trainers klagen na een verloren wedstrijd dat een kruiwagen vol complimenten leuk is maar dat ze liever de punten hebben. Nou, dat is voor ons vandaag dan uitgekomen. Gaan we volgende week op ons eigen veld weer een poging doen om ook het publiek te vermaken met goed voetbal.?

 

 

 

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 17 uur geleden