Afbeelding

Protestantse Gemeente veelkleurig in beeld

Algemeen

ZWOLLE ? De Protestantse Gemeente Zwolle, deel uitmakend van de Protestantse Kerk Nederland (PKN), laat zaterdagmiddag 20 september in het hart van Zwolle haar veelkleurigheid zien en horen.


In haar grootste kerkgebouw, de Grote Kerk, zijn die middag de wijkgemeenten in al hun diversiteit in beeld, inclusief de Lutherse kerk. Van elke wijkgemeente is er een kraam, maar ook diverse andere organisaties zijn present. Zo presenteren ook Amnesty International, het Nederlands Bijbel Genootschap, Diaconie en de Commissie Grote Kerk (organisator van bijzondere zondagmiddagvieringen) zich.


Vanaf 13.00 uur kan men er terecht. De middag begint met een kort liturgisch moment onder leiding van dominee Margo Jonker. Youth for Christ verzorgt deze middag een kinderprogramma. Voor de kinderen is er limonade, een speurtocht, een spel (Rock Solid) én zij kunnen het indrukwekkende Schnitger-orgel bekijken. In het koor treden de hele middag muziek- en zanggroepen uit alle wijken op. Koffie en thee zijn tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar op een speciaal ingericht terras. Perki zorgt voor de lekkernijen. Jan Jaap Stegeman leidt om 16.30 uur de korte slotviering.


De Protestantse Gemeente Zwolle hoopt dat dit evenement de opmaat wordt voor een jaarlijkse manifestatie, die zou kunnen uitlopen op een Zwolse Kerkendag waarop meerdere kerkgenootschappen zich presenteren.