Afbeelding

GroenLinks: ganzenjacht Overijssel onacceptabel

Algemeen

OVERIJSSEL - De Overijsselse GroenLinks vindt de plannen om ganzen het hele jaar door af te schieten onacceptabel. Dat bleek al voor de zomer, toen de partij het provinciebestuur opriep het faunabeheerplan te herschrijven. Dat heeft ze nu weer gedaan.

GroenLinks Statenlid Robert Jansen: ?De provincie laat haar oren hangen naar de landbouwlobby van LTO, zonder oog te hebben voor natuur, evenwicht en effectiviteit. Dit plan schaadt de landbouw en de natuur. Jagen op ganzen in natuurgebieden levert verstoring op voor andere beschermde dieren in natuurgebieden. Het provinciebestuur maakt Overijssel tot de gekke Henkie van Nederland omdat we in Overijssel niet tot een compromis over ganzen kunnen komen?.

?Al vier jaar geeft het provinciebestuur alleen LTO haar zin?, vindt GroenLinks. ?Iedere balans tussen natuur en landbouw is zoek. We hebben een poldermodel, maar dit provinciebestuur handelt alsof zij in de LTO-wereld leeft, met grote schade aan de natuur tot gevolg.? Volgens de partij is dit ganzenbeleid ineffectief voor de landbouw. ?Helemaal nu natuurorganisaties aangegeven niet mee te werken aan de Overijsselse plannen om de gans het hele jaar door af te schieten.?