16 tips na uitzending Opsporing Verzocht
16 tips na uitzending Opsporing Verzocht brugmedia.nl

16 tips na uitzending Opsporing Verzocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE ? De politie heeft 16 tips over de liquidatie van Robert Voorhorst (48), vorige week, binnengekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond. In die uitzending kwam de zaak aan de orde. Of de tips bruikbaar zijn, is nog niet bekend.

Volgens de politie gaan er geruchten dat het om een persoonsverwisseling gaat. ?Er is echter geen enkel concreet bewijs daarvoor. Maar als mensen daar wel aanwijzingen voor hebben dan willen wij graag met ze spreken. Voorhorst was geliefd in de buurt en niemand daar kan zich eigenlijk voorstellen dat iemand hem dit zou willen aandoen.?

Voorhorst is in het verleden wel met politie en justitie in aanraking geweest. ?De laatste jaren was hij echter, zover bekend, niet betrokken bij criminele zaken.? De politie gaat uit van meerdere daders. Waarom, kunnen de gezagdragers niet bevestigen, aldus een zegsvrouw: ?Blijkbaar is in dit stadium van het onderzoek het vermoeden gerezen dat het om meerdere daders gaat.?

Bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat is een auto gefilmd die heel snel langsrijdt. Dat is precies op het moment dat de daders van die aanslag gevlucht moeten zijn. In deze auto zit of zitten mogelijk de dader(s). De politie wil heel graag weten wie daar rond 05.45 uur ook zo'n auto heeft gezien en of mensen weten wat voor auto dat is.

Er is een getuige die een Volvo V50 heeft gezien. Op zondag 7 september is er een brandende Volvo V50 achtergelaten gevonden op de Knarweg in Lelystad. Het is niet bekend of deze auto met de moord te maken heeft, maar de timing is volgens de politie wel heel opvallend. De auto blijkt in januari 2014 te zijn gestolen in Lelystad en had toen het kenteken 14-RD-SB.

Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11