Afbeelding

Rode Kruis Zwolle viert honderdjarig jubileum

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HOLTENBROEK - Het Rode Kruis afdeling Zwolle bestond op 21 augustus 2014 exact honderd jaar. Om dit feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, staat er een aantal feestelijke gelegenheden op de planning.

Op 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen die eens wat meer wil weten over het Rode Kruis Zwolle een kijkje nemen in het Rode Kruis-gebouw aan de Brahmsstraat 5 in Holtenbroek. Er zijn diverse activiteiten gepland, waaronder drie EHBO-demonstraties met inzet van alle beschikbare middelen, waaronder de Rode Kruisbus en het Bike Team. Deze activiteiten zijn om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Verder maken bezoekers deze dag kennis met alle activiteiten waar de 150 vrijwilligers van de afdeling zich dagelijks voor inzetten. In bijna alle wijken van de gemeente Zwolle is er wel een Rode Kruis-activiteit, variërend van wandelprojecten, activiteiten in verzorgingshuizen tot een jeugdkamp voor kansarme jongeren.

Vaartocht

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober is er een dagvaart op het hotelschip de ?J. Henry Dunant'. Iedereen is uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. Op zaterdag 11 oktober vaart het schip van de Brug in Kampen om 13.00 uur naar Zwolle. Het schip komt aan in Zwolle rond de klok van 15.30 uur bij de Margriethaven of Scaniahaven. Op zondag 12 oktober vertrekt de ?J. Henry Dunant' om 12.30 uur vanaf de Margriethaven of Scaniahaven naar Kampen en zal daar rond 15.00 uur weer aanmeren. Passagiers betalen per tocht slechts 7,50 euro, inclusief een kopje koffie met iets lekkers erbij. Naast bovenstaande feestelijke dagen houdt het Rode Kruis Zwolle een besloten feestavond voor alle 150 vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun inzet worden zij op 11 oktober in het zonnetje gezet op de ?J. Henry Dunant'.

Wie een bootvaart wil meemaken, kan een mail sturen naar: jubileum@rodekruiszwolle.nl. Daarin moeten ze hun naam en adres, telefoonnummer en e-mailadres vermelden. Bellen met het secretariaat kan ook: (038) 452 58 62 (maandag hele dag en donderdag tot 12.30 uur). Na de aanmelding ontvangt men begin oktober per post de toegangskaart(en) voor de jubileumvaarten.