Afbeelding

Jongeren op banenjacht in het stadhuis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

BINNENSTAD ? In het stadhuis aan het Grote Kerkplein wordt op donderdag 25 september van 12.00 tot 15.30 uur een gratis event gehouden voor werkzoekende jongeren tot 27 jaar. Ze kunnen er hun netwerk vergroten, professionals ontmoeten, zich professioneel presenteren en kennismaken met andere werkzoekende jongeren.

Tijdens het event kunnen ze verder deelnemen aan verschillende workshops. Bijvoorbeeld over netwerken, het maken van een carrièreswitch of het inzetten van sterke punten in het sollicitatiegesprek. Ook kunnen ze met een werkgever om tafel. Werkgevers uit diverse branches zijn hiervoor uitgenodigd. Daarnaast vinden er die middag allerlei activiteiten plaats op het plein voor het stadhuis. Stichting DeBroekriem staat er met een bus en loopbaancoaches, die tips geven over bijvoorbeeld het opstellen van het CV. Ook kan men zich hier aanmelden voor een netwerkgesprek met een professional. Er zijn recruiters aanwezig en bezoekers maken kans op een van de minimaal vijftien stageplaatsen.

Aanmelden kan door tot uiterlijk 18 september een e-mail te sturen naar e.boerhof@zwolle.nl. Op de middag zelf kunnen de deelnemers zich ter plekke aanmelden voor de workshops en de rondetafelgesprekken met werkgevers. Deelname is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.zwolle.nl/werk.

Het event is onderdeel van de landelijke WerkWeek, een initiatief van SterkTeam en is georganiseerd door de gemeente Zwolle, DeBroekriem, UWV, Landstede, Deltion College, Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB), Leerwerkloket en Servicepunt Techniek. Meer informatie over de landelijke WerkWeek is te vinden op www.ditissterkteam.nl. Meer informatie over DeBroekriem is te vinden op www.debroekriem.nl/ontour. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het ESF.