PEC Zwolle bekert verder

PEC Zwolle is doorgedrongen tot de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi.

De ploeg van Ron Jans was met 2-0 te sterk voor Fortuna Sittard, dat in de eerste helft aardig partij bood. De Limburgers, uitkomend in de Jupiler League, zagen Bram van Polen een schot van de doellijn halen. PEC Zwolle nam het initiatief over en na twintig minuten opende Rochdi Achenteh de score.

Achenteh speelde op het middenveld. Zijn positie linksachter werd ingenomen door Bart van Hintum. Centraal achterin nam Joost Broerse de plaats van Maikel van der Werff in.

Mateusz Klich liet op slag van rust een goede kans onbenut. De Poolse middenvelder raakte de paal. Het duurde tot vier minuten voor tijd eer Zwolle de wedstrijd besliste.
Het was Broerse die aan alle onzekerheid een einde maakte. De oud-speler van onder meer FC Utrecht kopte een corner binnen.

Donderdagavond is de loting voor de derde ronde van de KNVB Beker. Vorig seizoen schopte Zwolle het tot de halve finales.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43