Ambachtelijke Bierbrouwers

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Overijsselse bierbrouwers Hettinga bier uit Zwolle, Twentse Bierbrouwerij, Huttenkloas, Sallands Landbier en Bierbrouwerij De Pauw richten een alliantie op om samen te gaan werken met Kalkwijck distillers en het akkerbouwbedrijf van de familie Benus uit Vroomshoop.Samen willen ze de door hen geteelde brouwgerst gaan verwerken tot bier en gedistilleerd. Alle producenten hebben zich als doel gesteld om zich te onderscheiden door de grondstoffen voor hun producten uit de streek te gaan betrekken. Hierdoor willen zij een bijdrage leveren aan duurzamere producten en wordt een duidelijk verband gelegd tussen de herkomst van de grondstoffen en het eindproduct. Door afspraken te maken met de bier- en gedistilleerdproducenten komt het gerst vanaf nu als herkenbaar consumentenproduct op de markt. De betrokken bierbouwers brouwen allen reeds jaren bieren op ambachtelijke wijze. Iedere brouwer brouwt in Overijssel op zijn eigen wijze speciale bieren met onderscheidende smaken. Door samen te werken hebben de producenten voldoende volume gebundeld om het gerst als een partij te laten vermouten tot pilsmout. Hierdoor is geborgd dat de mout ook daadwerkelijk uit Overijssel komt met een herkenbare kwaliteit.De samenwerking tussen de producenten en de teler is mede tot stand gekomen door begeleiding van Syntens Innovatiecentrum.Foto: Ambachtelijke Overijsselse bierbrouwers