Narsinghs lobje in slotfase doet IJsseldelta Stadion ontploffen

door Mark van der VegtZWOLLE - PEC Zwolle viert de remise tegen Heracles Almelo als een zege. Misschien gek gezien de stand op de ranglijst, maar daar maalt niemand om als Furdjel Narsingh namens PEC Zwolle in blessuretijd 1-1 maakt. Voetbalsprookje: onverwacht is het allermooist. Met de moed der wanhoop valt PEC aan, aanvalsgolven beuken de kering van Heracles. In de counter gaapt een leeg doel, Diederik Boer spurt terug. Het schot van Mark Uth hobbelt langs de goede kant van het onbemande doel. De assistent van de assistent-trainer, Douwe Zondervan, vreet zich op op de perstribune. Heracles staat voor. ?We hadden drie keer moeten scoren', sist hij tijdens de tweede helft, als PEC het heft in handen heeft. En ze hadden een strafschop of twee moeten krijgen, vindt Zondervan. Zondervan ziet de wedstrijd meer en meer richting PEC kantelen. De irritatie wordt groter. Rugnummers en namen krijgen afkeurende opmerkingen. Maar niets is nog verloren. PEC krijgt kansen ? Jesper Drost lost een pegel die op de lat uiteen spat, Mustafa Saymak en Fred Benson stuiten op doelman Remko Pasveer. Rond de perstribune culmineert passie in combinatie met gematigd alcoholgebruik in pure, hopende hartstocht. De blessuretijd breekt aan. Zondervan laat zijn persburen opstaan om alvast naar beneden te gaan: ?naar het team?. Hij lacht de (on)zekere lach van een ?bijna-zeker-zege'. Twee minuten later gaat Boer met een corner mee naar voren, schiet spits Uth in de counter de bal net naast het open doel en rondt Narsingh de daaropvolgende aanval af met een fraai wippertje: 1-1. In de perskamer likt Zondervan c.s. fluisterend haar wonden, terwijl even verderop de elfjarige Twan Akkerman nog nagloeiend de trap af komt. Op zijn gezicht een glimlach die langer dan een weekend zal duren; in zijn handen twee keepershandschoenen met daarop in blokletters ?Diederik Boer'. ?Wat een super avond....? Mike te Wierik zit er verslagen bij. Jesper Drost is opgelucht. PEC Zwolle lacht, Heracles huilt. Foto: Pedro Sluiter.