Landstede uitgeschakeld in CEV Cup

ZWOLLE - Landstede Volleybal is uitgeschakeld in de eerste ronde van de CEV Cup. Na de 3-1 nederlaag in Duitsland won Landstede woensdagavond wel van TV Ingersoll B¿hl, maar door de twee gewonnen sets in Zwolle zijn de Duitsers door. Landstede vervolgt het Europese avontuur in de Challenge Cup, het derde Europese niveau.

Landstede begon uitstekend en was twee en halve set de betere ploeg. Aan het einde van de derde set ging het echter mis en na een zinderende vierde set volgde een cruciaal punt bij een stand van 27-28. De ploeg van Redbad Strikwerda had toen al meerdere kansen gehad om de wedstrijd met 3-1 te winnen.

De frustratie over dit punt is na afloop nog voelbaar bij Steven Eertman, die de bal via het blok op de lijn sloeg, maar tot zijn schrik zag dat de lijnrechter werd overruled. De scheidsrechter gaf de bal uit en vond dat deze niet werd aangeraakt. "Hij werd honderd procent zeker aangeraakt door de libero", zegt Eertman.

Strikwerda is kwaad en spuit na de gewonnen vijfde set nogmaals zijn gal bij de scheidsrechter en het Nederlandse jurylid. "Ik heb hem nog een keer gezegd dat-ie er een zooitje van gemaakt heeft. Ook tegen het jurlid en die was het met me eens, maar ja. Wat koop je daarvoor?"

Blijft staan is dat Landstede de kansen zelf heeft laten liggen. En dat is ook de grootste frustratie van Strikwerda. "We hebben onze kansen gehad. En ze niet gemaakt", verzucht de succestrainer.