Twee toevalstreffers bezorgen SV Zwolle overwinning tegen Broekland

(door Bas Bouwhuis)ZWOLLE ? Gemakkelijk ging het niet voor SV Zwolle tegen promovendus Broekland, maar in de laatste tien minuten zorgen goals van Ingmar Jonker en Melvin Hofman er toch voor dat de ploeg van trainer Hans Tuin met een 3-1 zege van het veld stapt. Het eerste kwartier gebeurt er vrijwel niets, tot er plotseling grote hilariteit ontstaat onder de SV Zwolle-fans op de tribune van Sportpark Marslanden. Zwolle-captain Ingmar Jonker heeft een vrije trap ?afgevuurd' op het doel van Jarom Hegeman en de Broekland-keeper zou de bal moeiteloos op moeten rapen. ?Zou', want de bal verdwijnt via zijn handschoenen schlemielig in de goal. ?Net een warme gehaktbal?, schreeuwen de supporters naar de meegereisde Sallanders, die zich hoofdschuddend afvragen hoe hun keeper deze bal kan laten lopen. Doelpuntenmaker Jonker kan er na afloop wel om lachen. ?Ik riep nog tegen hem dat ik de bal in de hoek ging schieten?, grinnikt Jonker. ?Maar dat ?ie er zo invliegt zag ik niet aankomen.?Zwolle gaat door het cadeautje echter niet makkelijker voetballen en vervalt snel in lange ballen naar spits Herman Morsink. Broekland doet het niet veel beter, maar komt voor rust wel op 1-1. Een voorzet na een afgeslagen corner belandt via Bas Booijink in het doel. Dat de grensrechter vindt dat Booijink buitenspel staat, is voor de scheidsrechter geen reden het doelpunt te annuleren. Hij keurt de treffer vanaf een meter of veertig verderop goed.Broekland beperkt zich de tweede helft tot verdedigen en koestert de gelijkmaker, terwijl Zwolle op zoek gaat naar goals. De ploeg creëert een reeks hele en halve kansen en ziet een doelpunt van Morsink afgekeurd worden. Ook mist de scheidsrechter in de ogen van de Zwolle-bank minimaal twee handsballen in de ?16'.De bevrijdende treffer komt er onverwachts toch. Jonker slingert in de 82ste minuut een corner voor het doel en ziet de bal pardoes in de lange hoek verdwijnen. De 3-1 van de ingevallen Melvin Hofman, na een uitbraak in de laatste minuut, is nog voor de statistieken. ?Ik ben blij met de puntjes?, concludeert Jonker. ?Het was niet best vandaag. We misten vooral de tweede helft een hoop kansen.?Door de zege kruipt SV Zwolle langzaam naar de top van de ranglijst in 4H. ?Dat moet ook als degradant?, zegt de aanvoerder. ?We hebben dit jaar een betere en bredere selectie dan vorig seizoen, maar al te veel punten weggegeven. Tegen Sallandia spelen we gelijk en IJsselstreek maakt zes goals tegen ons, dat mag eigenlijk niet. Tegen dat soort ploegen moeten we gewoon winnen.? Ingmar Jonker juicht nadat hij SV Zwolle op een 2-1 voorsprong heeft gezet. Foto: Pedro Sluiter

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18