Geen goals in Groningen

ZWOLLE - In een week dat de kampioenschaal van 2011/2012 werd ontvreemd door Go Ahead Eagles-aanhangers kwam PEC Zwolle op zondag niet verder dan 0-0 in Groningen.Go Ahead Eagles verging het, tot vreugde van fanatieke PEC-aanhangers, nog minder goed. Het had niets in te brengen tegen Vitesse: 0-3. Hierdoor is Vitesse de nieuwe koploper.In de eerste helft had Groningen de overhand en onderscheidde Diederik Boer zich met enkele goede reddingen. Na de pauze was het van beide kanten ondermaats. Veel balverlies en nauwelijks kansen. In de derde en laatste minuut van de blessuretijd kwam Zwolle goed weg. Invaller Maxim Texeira speelde zich vrij ter hoogte van de penaltystip en schoot rakelings naast. Voor trainer Ron Jans was het een bijzondere middag. Hij beleefde als speler en trainer successen met FC Groningen. Hij noemde het vooraf zijn mooiste wedstrijd van het seizoen.