Verdiende zege PEC Zwolle

ZWOLLE - Het scheelde weinig of RKC Waalwijk had in de slotfase het Zwolse feestje verstierd, maar op de 1-2 overwinning van PEC viel niets af te dingen. ?Prima gespeeld en verdiend gewonnen.?Een vrije trap van 21 meter en een schot net voorlangs van Cuco Martina zorgden nog voor samengeknepen billen op de bank van PEC, maar die momenten van spanning kon trainer Art Langeler wel hebben. ?Veruit de meeste kansen waren voor ons. Het werd uiteindelijk nog even spannend, maar toen was het nog maar een paar minuten.? In een aantrekkelijk duel opende Fred Benson al na vijf minuten de score. Tegen zijn oude ploeg scoorde hij in twee instanties. Ronnie Reniers verdubbelde na ruim een uur spelen de score en zorgde daarmee voor een primeur. Zwolle scoorde dit seizoen niet eerder tweemaal in een wedstrijd. De teruggekeerde doelman Diederik Boer onderscheidde zich hierna met enkele knappe reddingen, maar aan de andere kant liet PEC Zwolle het na om vaker te scoren.