Bewoners Ittersumerlanden stemmen over wijkplannen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Bewoners uit Ittersumerlanden mogen woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur naar de stembus. De SWZ-huurders kunnen in de aula van Jena XL kijken welke plannen vier aannemers voor de nieuwbouw in hun buurt hebben.


Voor de ontwikkeling van de derde fase van Ittersumerlanden heeft SWZ vier aannemers opdracht gegeven om plannen te maken voor de nieuwbouw­woningen. Omdat SWZ het belangrijk vindt dat de huidige bewoners zich thuis blijven voelen in de wijk, krijgen zij de mogelijkheid hun stem te laten gelden.


Op woensdag 7 maart worden de plannen van de aannemers eerst aan een beoor­delings­commissie gepresenteerd en vervolgens ook aan de bewoners. De beoordelingscommissie bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, Frion en SWZ. Deze commissie beoordeelt de plannen onder andere op woningplattegronden, uitstraling en financi.


SWZ wil graag van de bewoners weten wat zij vinden van de gevels van de nieuwe woningen en hoe dit past in de huidige bestaande bouw. Daarnaast mogen de bewoners beoordelen welke aannemer het meest de overlast beperkt.


Direct na de sluiting van de inloopbijeenkomst worden de stemmen van de bewoners om 19.00 uur in het openbaar geteld. De totale einduitslag bestaande uit de stemmen van de beoordelingscommissie en de bewoner kan, in verband met de wettelijke bezwaar­termijnen, niet eerder dan medio april aan de bewoners teruggekoppeld worden.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37