Woonwagen Berkum moet weg

Partnerbijdrages


ZWOLLE (JPZ) - Een illegaal geplaatste woonwagen aan de Swammerdamlaan in de Zwolse wijk Berkum moet verdwijnen. Een verzoek om via de voorzieningenrechter te voorkomen dat de wagen weg moest, is door de rechter afgewezen.


 


In de tuin van een bewoner is een woonwagen geplaatst voor zijn 19-jarige dochter en haar partner.  Het stel is in afwachting van een definitieve standplaats in Stadshagen. De woonwagen en een schutting zijn zonder de daarvoor benodigde vergunning geplaatst. Reden voor de gemeente Zwolle om op te treden en een last onder dwangsom op te leggen. De eigenaar zei te verwachten dat binnen een jaar zijn dochter zou verhuizen naar een definitieve standplaats. Volgens de rechter heeft hij echter geen bewijzen kunnen leveren dat er binnen een jaar een plek voorhanden is.


Omdat concreet zicht op legalisatie ontbreekt en de gemeente niet bereid is een mogelijk tijdelijke vergunning te verlenen, is het college gerechtigd op te treden. Ook hield de rechter rekening met de feiten dat de man zelf zonder vergunning is gaan bouwen en zelfs is doorgegaan nadat hem een bouwstop was opgelegd.