Koper kerkgebouw Aa landen heeft een probleem

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE/ JPZ - De koper van kerkgebouw De Hoeksteen aan de Scheldelaan in de Aa landen is van plan op het terrein 21 woningen neer te zetten. Maar eerst moet hij nog 1,4 miljoen euro op tafel zien te krijgen, en dat zal nog niet meevallen. Dinsdag verscheen hij bij de kort gedingrechter, waar hij was gedaagd door de Protestantse Gemeente Zwolle, die hem aan zijn afspraken wil houden.


De particulier uit Woudenberg was de hoogste bieder op de veiling in juni. Maar na zijn inschrijving bleef het verdacht stil. Verzoeken om de koopovereenkomst te tekenen en een waarborgsom te storten bleven onbeantwoord. Hij reageerde niet op telefoontjes en mails, en toen de rentmeester van de Protestantse Gemeente ten einde raad naar Woudenberg reed trof hij de man niet thuis.


Kort voor de zitting werd de radiostilte doorbroken en nam de Woudenberger contact op met de advocaat van de Protestantse Gemeente. Dinsdag legde hij de rechter nog eens uit hoe het zit. Door ziekte is hij in de zomer een tijd uit de running geweest. Zijn mede-investeerder hield het voor gezien en de Woudenberger kan het niet alleen behappen. ''Ik weet dat ik moet betalen. Ik ben hard op zoek naar een andere koper. Ik heb ook al contact gelegd met een geïnteresseerde, maar die komt pas op 10 oktober terug van vakantie.''

De man is niet over een nacht ijs gegaan bij de inschrijving. ''Ik ben er ingestapt na gedegen voorbereiding. Ik heb uitvoerig gepraat met de gemeente over mijn plannen en vijf, zes keer met de mede-investeerder gesproken.'' Op 1 oktober had de koop bezegeld moeten worden.  De Protestantse Gemeente is nog wel bereid tot 1 november te wachten. Maar de advocaat wil voor die tijd wel een uitspraak van de rechter.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden