Drie watertappunten in Zwolse binnenstad

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Vanaf dit voorjaar is het mogelijk om in de Zwolle op drie plekken schoon drinkwater te drinken. De gemeente Zwolle plaatst drie openbare watertappunten waar iedereen gebruik van kan maken.

De watertappunten komen op het Rodetorenplein, Grote Markt en Stationsplein. Mogelijk wordt ook in Park de Wezenlanden een watertappunt geplaatst. Dit wordt nog onderzocht. Het eerste tappunt  wordt naar verwachting op Wereldwaterdag (22 maart aanstaande) in gebruik genomen. Vitens draagt een deel van de aanlegkosten. De aankoop en het plaatsen van de tapkolommen en het onderhoud zijn voor rekening van de gemeente Zwolle .

''Behalve dat het gratis water uit de watertappunten past bij een gastvrije stad, dragen we indirect ook bij aan de gezondheid in de Derde Wereld'', aldus wethouder Filip van As. De watertappunten maken deel uit van jointhepipe.org, een sociaal netwerk dat de langste waterleiding ter wereld wil bouwen zodat iedereen over schoon drinkwater kan beschikken. Hiervoor verkoopt Join the Pipe via haar website (www.jointhepipe.org) flessen, karaffen en de tappunten. De opbrengst hiervan komt ten goede aan waterprojecten in de wereld.

Met deze drie waterkranen komt het college tegemoet aan de GroenLinks motie `loop naar de pomp´.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden