Grote drukte verwacht bij FC Zwolle - RKC Waalwijk

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De (finale) wedstrijd FC Zwolle - RKC Waalwijk die vrijdag 22 april vanaf 20.00 uur gespeeld wordt, is al een aantal dagen uitverkocht. De gemeente neemt verkeersmaatregelen om de toestroom van 10.000 supporters in goede banen te leiden. Van 18.00 tot 23.00 uur gelden er aangepaste verkeersroutes rondom het stadion.

Behalve de parkeerplaatsen bij het stadion - voor bezoekers met speciale toegangsbewijzen - is er ook parkeermogelijkheid op het Rechterland, Molenland en Hogeland.

Het Rechterland, het gedeelte gelegen tussen het Molenland en Hogeland, wordt eenrichtingsverkeer en dient tevens als parkeerterrein. De Boerendanserdijk, het gedeelte gelegen tussen de Ceintuurbaan en het Rechterland, wordt eveneens eenrichtingsverkeer. Het verkeer kan via de Ceintuurbaan en Boerendanserdijk naar het Rechterland rijden. Verkeer op de Ceintuurbaan wordt door middel van een tekstkar geïnstrueerd om te rijden naar de Boerendanserdijk. Verkeer vanuit het noorden op de A28 wordt geadviseerd te rijden via afslag 21 Ommen via de Kranenburgweg naar het Rechterland - Molenland - Hogeland en omgekeerd. Verkeer met bestemming Berkum kan naar de Kranenburgweg rijden via de Erasmuslaan, Campherbeeklaan of de Kuyerhuislaan.
Na afloop van de wedstrijd wordt automobilisten verzocht om te rijden via de Kranenburgweg en de A28. Dit heeft te maken met de werkzaamheden aan de bajonet/kruising de Ceintuurbaan - Meppelerstraatweg - Oude Meppelerweg.

OV
Buslijn 3 van Syntus blijft haar normale route en tijden rijden

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden