Deltionstudent in kampioenen Team Nederland

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Deltionstudent Raymond Plat is vertrokken naar London. Van 5 tot en met 8 oktober neemt hij samen met  26 andere landelijk kampioenen, deel aan de WorldSkills 2011. Raymond viel het afgelopen jaar na regionale en nationale voorrondes in de prijzen binnen zijn vakgebied koken en vormt nu samen met de andere kampioenen Team Nederland. Het team is de afgelopen tijd, tijdens trainingen en teambuildingsdagen, grondig voorbereid op deelname aan het wereldkampioenschap voor beroepen.

In Londen strijden 1000 kandidaten uit 58 landen in 45 vakken voor goud. Voor Nederland komen 27 jongeren uit in 21 vakken, waaronder autospuiten, koken, robotica, verpleegkunde en vliegtuigonderhoud. Op zondagavond 9 oktober worden de resultaten tijdens de sluitingsceremonie bekendgemaakt.

Smaakt naar meer
Raymond: ''De liefde voor koken is aangewakkerd op school en tijdens mijn eerste bijbaantje in een pizzeria. Ik heb intussen werkervaring opgedaan bij De Lindenhof in Giethoorn en De Librije in Zwolle. Sinds kort werk ik bij het Amstel Hotel waar ik me heb voorbereid op een aantal gerechten die tijdens Worldskills op tafel moeten komen. Andere kookgerechten hoor ik pas in Londen. Je kunt het wat dat betreft een beetje vergelijken met Masterchef, alleen ligt het niveau hier hoger.''

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden