Berkum-fans massaal naar Heracles

Sport

ZWOLLE - De supporters van zaterdaghoofdklasser VV Berkum reizen op woensdag 26 oktober massaal af naar Almelo waar hun club het in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker opneemt tegen eredivisionist Heracles.

"We hebben in totaal 500 kaarten ter beschikking gekregen en die gaan er allemaal uit. Ik verwacht dat we zeven bussen met Berkum-fans naar Almelo laten rijden, en daar komt dan nog een bus met sponsors en natuurlijk de spelersbus bij," aldus voorzitter Herman Hultink van de Supportersvereniging VV Berkum. "We gaan ´s middags om half zes in Zwolle al de spelers met vuurwerk uitzwaaien en nemen natuurlijk onze spandoeken en vlaggen mee. Ook zien we graag dat veel mensen in `Berkum-kleding´ komen. We gaan er met zijn allen een mooi feest van maken."
Heracles heeft aangegeven zo´n 5000 toeschouwers te verwachten bij dit bekerduel.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van VV Berkum dat de club de derde ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi heeft bereikt. In de eerste ronde werd collega-hoofdklasser Urk op het voormalige eiland uitgeschakeld en in september zorgde de Zwolse club voor een daverende verrassing door SC Veendam in de tweede ronde met een verdiende 2-0 overwinning uit het toernooi te knikkeren.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59