Magic Flute brengt muziek in De Vogellanden

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Cliten van revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van twee 'magic flutes'. Deze zijn het resultaat van een sponsoractie die de golfclub heeft gekoppeld aan de Zwolle Cup, een jaarlijks golftoernooi. Het revalidatiecentrum gaat de muziekinstrumenten inzetten voor kinderen met een beperking. De magic flute is recent in Nederland geïntroduceerd door de stichting 'My breath My Music'. Het muziekinstrument kan bespeeld worden door kinderen die hun handen niet goed kunnen inzetten of een beperkt longvolume hebben. Zij kunnen de toonhoogte van deze elektronische fluit beïnvloeden door het hoofd omhoog en omlaag te bewegen. Zonder enige muzikale ervaring of kennis kunnen de kinderen binnen de kortste keren prachtige muziek spelen of improviseren. Door de magic flutes kunnen de kinderen toch plezier beleven aan het maken van muziek.

De magic flutes zullen in het revalidatietraject worden gebruikt om kinderen kennis te laten maken met de magic flute. Op die manier kunnen ze het instrument uitproberen en onderzoeken of dit voor hun een leuke hobby kan zijn. Ook worden de kinderen begeleid bij het maken van muziek maken samen met musici zonder beperking. Verder kan het spelen op de magic flute als ademhalingsoefening gebruikt worden.

Naast Golfclub Zwolle heeft ook stichting Vrienden van Vogellanden een bijdrage geleverd om de aanschaf van de magic flutes mogelijk te maken.