Maatwerk om kantoren leegstand te voorkomen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - 'Snel en in gezamenlijkheid optreden om leegstand van kantoren tegen te gaan', de gemeente Zwolle wil meer dynamiek in de kantorenmarkt krijgen. Onlangs is een maatregelenpakket voor de komende jaren vastgesteld waarmee de gemeente zo goed mogelijk bedrijven aan passende kantoorruimte helpt. Samengevat komen de maatregelen uit de kadernota 'Kantorenlocaties 2011-2020' neer op maatwerk.

Nog meer dan voorheen bepalen gemeente en markt - ontwikkelaars en bedrijven - gezamenlijk waar bedrijven in Zwolle het beste tot hun recht komen. Herbestemming van leegstaande kantoren is een van de manieren die in de Zwolse kantorennota wordt genoemd om de markt efficit te bedienen.

Efficit
De komst van de Scoliosis Care Clinic, dat medio april de deuren opent, past geheel in de manier waarop in Zwolle de kantorenleegstand tegengaat.
Medio februari vroeg de kliniek aan de gemeente om toestemming voor vestiging in een leegstaand kantoorpand op Oosterenk-Watersteeg.  In een paar weken tijd is de herbestemming van een kantoor tot kliniek geregeld.

Wethouder Rene de Heer, onder meer verantwoordelijk voor Economie, is realistisch: ''Natuurlijk zijn we met een succes de problemen op de kantorenmarkt waar ook Zwolle mee kampt niet te boven. Maar het is wel goed om te laten zien dat onze nota meer is dan een papieren stuk. We willen aanpakken, en vooral ook de markt helpen met aanpakken. De manier waarop we de Scoliosis Care Clinic nu van dienst kunnen zijn laat zien hoe we de komende jaren gezamenlijk weer vooruit kunnen. De gemeenteraad heeft onlangs ook aangegeven graag concreet maatwerk te willen bij onze benadering van de kantorenmarkt. Ook in dat licht maakt dit dossier enthousiast.''