Nieuw Stadsfestival in Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De stad Zwolle heeft er een nieuw festival bij. Het Stadsfestival, van 1 tot en met 8 september, is een achtdaags festival met muziek en theater met als finale het Thorbeckegracht Concert.

Organisatoren Sander Dol en Niek van der Sprong gaan goede elementen uit het verleden combineren met nieuwe kansen en het vele talent wat de stad te bieden heeft. Het Stadsfestival is een combinatie tussen muziek en theater, waarbij de grachten van Zwolle centraal staan. Het water en de locaties die erlangs liggen worden als toneel gebruikt waar de voorstellingen zich afspelen.

Het programma wordt verdeeld in twee categorie: 'Op het Water' maken bezoekers gebruik van bootjes om een van de verschillende routes te volgen en 'Langs de Kade' kunnen voorstellingen te voet worden bezocht.

Het Rode Torenplein en de Thorbeckegracht vormen het festivalhart, op deze locaties vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunnen bezoekers iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden