Duurzaamheidsgedrag scan Bevrijdingsfestival

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Hoe groot is de 'voetafdruk' van jouw leefstijl die jij achterlaat? Op 5 mei op het Bevrijdingsfestival kan iedereen zijn of haar duurzaamheidsgedrag laten scannen. Duurzaamheids wethouder Erik Dannenberg is vanaf 12.15 uur aanwezig om de scan in te vullen, daarna beklimt hij de uitkijktoren op het festivalterrein.

Iedereen die de digitale scan invult ontvangt als beloning een ticket voor de grootste uitkijktoren van het festival. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het hoofdpodium. De scan en de uitkijktoren bevinden zich halverwege de Festivalboulevard.

De gemeente Zwolle heeft samen met Bevrijdingsfestival Overijssel de  duurzaamheidsscan laten ontwikkelen. Dit in het kader van de Zwolse visie op duurzaamheid waar de gemeente mee bezig is. ''Zwolle is al op diverse fronten actief op het gebied van duurzaamheid. Zowel in de gemeentelijke organisatie als in de stad zijn veel verschillende duurzame initiatieven. We hebben immers een stad over te dragen aan de volgende generaties'', geeft Erik Dannenberg aan. ''De 'voetafdruk' van onze leefstijl heeft gevolgen voor mensen in andere landen en toekomstige generaties. Sommige van die gevolgen zijn blijvend. De scan geeft ons niet alleen een goed beeld van welke bijdrage we al leveren aan een meer duurzame samenleving, hij geeft ook nog adviezen en tips. Wat mij betreft vult daarom elke bezoeker deze test in.''

Footprint labyrint
Ook kinderen kunnen hun duurzaamheidsgedrag testen. Naast het familieplein bij de Landstedestraat is een speciaal Footprint labyrint. Al lopend door het labyrint en door middel van opdrachtjes ervaren de kinderen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een meer duurzame wereld. Kinderen die het labyrint doorlopen krijgen als dank een `douche coach´. Wethouder Rene de Heer opent om 13.30 uur samen met zijn twee kinderen het Footprint labyrint.