Zwolse hockeyclubs naar Het Hooge Laar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Herontwikkeling van Sportpark Het Hooge Laar tot hoofdaccommodatie voor hockey. Dat is wat de twee Zwolse hockeyverenigingen en het college voor ogen hebben. MHC Tempo ´41 op de Marslanden en ZMHC aan de Haersterveerweg hebben de wens om hierbij op te gaan in een nieuwe vereniging.

Door de groei van beide hockeyverenigingen, is uitbreiding voor de clubs noodzakelijk. Voor de huidige locaties geldt dat uitbreiding daar slechts beperkt mogelijk is. Daar komt bij dat de huidige hockeyvelden van ZMHC inmiddels in dusdanig slechte staat zijn, dat op korte termijn hiervoor een oplossing gezocht moet worden. Het Hooge Laar is op korte termijn voor beide verenigingen de enige geschikte accommodatie die de uitbreiding- en fusiewensen mogelijk maakt. De hockeyaccommodatie van MHC Tempo ´41 zal in gebruik blijven als dependance. ''Met de realisatie van een hoofdlocatie voor hockey op het Hooge Laar, slaan we twee vliegen in een klap. Niet alleen kunnen we zo het sportpark, waar twee grote clubs vertrokken zijn, weer nieuw leven inblazen, we bieden tevens de beide hockeyclubs de mogelijkheid om hun krachten te bundelen'', legt wethouder Piek uit.

Geen hockeyvelden in Stadshagen
Met de ontwikkeling van Het Hooge Laar tot de centrale hockeylocatie, komen de drie geplande hockeyvelden in Stadshagen te vervallen. Dit betekent niet dat het totaal te ontwikkelen sportoppervlakte in Stadshagen hiermee kleiner wordt. De hectaren die niet ingezet worden voor hockey, kunnen in de toekomst gebruikt worden voor andere (sport)ontwikkelingen.

De raad moet nog een besluit nemen over de financile middelen voor het voorstel. Als deze middelen beschikbaar komen, kan gestart worden met het opstellen van de ontwikkelingsplannen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13