Onder Invloed met Moss-frontman Dorleijn in Hedon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Onder Invloed keert voor haar derde editie terug naar Zwols poppodium Hedon. Tijdens Onder Invloed spelen muzikanten unieke sets met naast eigen werk ook covers van hun voorbeelden.Vrijdag 25 maart staan vier acts op het programma. Moss-zanger Marien Dorleijn, de Schotse band The Seventeenth Century, de eveneens Schotse songwriter Ryan Joseph Burns en Arthur Adam van eigen bodem.



Marien Dorleijn (Moss)
Nog voordat het inmiddels veelbejubelde tweede Moss album `Never Be Scared, Don´t Be A Hero´ uitkwam, speelde Dorleijn solo live bij Onder Invloed avonden in Utrecht en Amsterdam. Hij liet daar, in mei en september 2009, voorproefjes horen van het album wat in 2010 werd gekroond tot `Album van het Jaar´ door VPRO 3VOOR12 en velen met hen. Een zegetocht door het hele land volgde, met hoogtepunten als de grote zaal van Paradiso, Lowlands en vele andere festivals, shows in New York, Frankrijk, Duitsland, Engeland. Na alle hectiek en succes, keert Moss-frontman Marien Dorleijn terug bij Onder Invloed.

The Seventeenth Century (UK)
Deze band uit Glasgow speelde in mei 2010 voor het eerst in Nederland, en wel tijdens de Onder Invloed avond op Festival aan de Werf op de Neude. Een maand later speelde de band op het prestigieuze T in The Park festival in eigen land en nu zijn ze terug voor een tweede Nederlandse tour. De jonge Schotten mogen lokale helden als Belle And Sebastian, Teenage Fanclub en BMX Bandits tot hun fanschare rekenen en halen zelf muzikale krenten uit de pap bij acts als Arcade Fire en de Beach Boys.

Ryan Joseph Burns (UK)
De 20-jarige gitarist van The Seventeenth is gezegend met een gouden stem, mooie liedjes en goed gitaarspel. In december won de jonge Schot veel harten als special act tijdens het uitverkochte Grasnapolsky festival in Bunnik.

Arthur Adam
Arthur Adam is de meest veelzijdige singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft in vrijwel alle genres übermelodieuze, intrigerende, geïnspireerde liedjes en liederen. Bij Onder Invloed in Hedon zal hij veel van zijn verrassende invloeden eren met een cover.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43