Kick-off 'IK Lekker fit!?' in FC Zwolle stadion

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het was woensdagmorgen een drukte van belang in het FC Zwolle-stadion. Van elf basisscholen uit Zwolle waren meer dan 400 kinderen afgevaardigd om samen met Erben Wennemars de aftrap te doen van het project 'IK Lekker fit?'.

Na de openingsact met een enorme voetbal volgde een gezamenlijke warming-up. In de  daarop volgende 'Grootste Sportclinic van Nederland' maakten de kinderen kennis met tien verschillende sporten. Op het hoofdveld dit keer geen voor een overwinning strijdend FC Zwolle, maar fanatieke hoogspringertjes, hockeyers in de dop en badmintonners in spe.

`IK Lekker fit!?´ is een initiatief van Zilveren Kruis Achmea in samenwerking met Sportservice Overijssel, GGD IJsselland, de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers, om de basisschooljeugd te stimuleren tot een gezonde en actieve leeftstijl. De lokale projectleiding is in handen van SportService Zwolle met ondersteuning van de GGD en FC Zwolle United en vormt een belangrijk onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad (onder regie van de gemeente Zwolle).

Erben Wennemars werkte als ambassadeur van FC Zwolle United graag mee aan dit evenement: ''Het raakt mij als ik kinderen zie die door overgewicht niet vrij kunnen bewegen en daardoor niet durven te sporten. Daarom is `IK Lekker fit!?´ ontzettend belangrijk om kinderen hier bij te helpen. Als je fit bent kun je beter nadenken en gaat het ook beter op school.''