Stijging afname kantoor- en bedrijfsruimte

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Ondernemers hebben in 2010 meer bedrijfs- en kantoorruimte afgenomen in Zwolle dan in 2009. De Vastgoedmonitor van de gemeente Zwolle laat dat zien. De grotere afname komt vooral door verhuizingen van een (ouder) pand naar een nieuwe locatie. De totale leegstand van kantoorruimte in de stad is met half procent toegenomen in 2010.

Zwolle kende daardoor aan het einde van het afgelopen jaar een leegstand van 13,3 procent van de kantoren. Dat is iets onder het landelijke gemiddelde van 13,9 procent.
Ten opzichte van 2009 is vorig jaar ook meer bedrijfsruimte afgenomen door de markt. In totaal gaat het voor 2010 om 26.700 vierkante meter bedrijfsruimte.

Wethouder Rene de Heer, onder meer verantwoordelijk voor vastgoed, verwacht dat de monitor bijdraagt aan onder meer de aanpak van de kantorenleegstand in de stad. ''De Vastgoedmonitor geeft ons beter inzicht in de dynamiek van de kantorenmarkt. Waar ligt de vraag, en waarom - op die vragen kunnen we nu beter en sneller een antwoord formuleren. We willen de kantorenleegstand actief aanpakken, en dit is daar een prima hulpmiddel bij.''