Gemeenschapskringen vinden onderdak bij Harley Davidson Club

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De gemeenschapskringen van Aa-landen en Holtenbroek kunnen in de toekomst gebruikmaken van het gebouw van de Harley Davidson Club (HDC) Zwolle. Woensdag vond symbolisch de sleuteloverhandiging plaats door voorzitter Martin Graveth van de HDC, Ideeenmakelaar Annemiek de Wolf en  Mink de Vries van de Gemeenschapskringen.


Beide partijen hebben elkaar gevonden via Ideeenmakelaar Annemiek de Wolf. Het is geen voor de hand liggende combinatie, toch zijn beide partijen blij met de samenwerking. De Harley Davidson Club zocht nog een sociale organisatie met heldere idealen en niet gericht op winstbejag en eigen ego´s. De gemeenschapskringen zochten onderdak in de wijk Aa landen en Holtenbroek.


De kringen die momenteel ontstaan in Zwolle hebben als doel om om wijkniveau initiatieven van de grond te tillen waar alle wijkbewoners wat aan hebben. Het kan gaan om cultuur, kunst, sport, jongerenwerk, welzijn, zorg en ga zo maar door. Het gaat nadrukkelijk om nieuwe plannen en niet om het zoeken van aansluiting bij bestaande plannen.
Bovendien heeft elke wijk -het is de bedoeling dat er vijftien kringen komen- een eigen karakter zo is nu al de ervaring van de organisatie van de gemeenschapskringen. Stadshagen is met veel jonge gezinnen en tweeverdieners een heel andere wijk dan bijvoorbeeld Berkum waar binnenkort ook een kring van start gaat. In die wijk kent men nog een 'dorpscultuur' en wordt derhalve al veel georganiseerd aldus de organisatie.