'Maximaal tien keer per jaar naar de ROVA'

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Inwoners van Zwolle kunnen maximaal tien keer per jaar 250 kilo grofvuil gratis naar de ROVA brengen. Dat staat in het gemeentelijk Grondstoffenplan 2012-2016 dat het Zwolse college heeft vastgesteld. Enige uitzondering is recyclebaar afval dat het hele jaar door gratis kan worden gebracht.

"Er is een kleine groep veelgebruikers die vaker komt", legt wethouder Erik Danneberg uit. "Dat kunnen ZZP'ers zijn, maar in ieder geval hebben zij het kennelijk zo druk dat zij meer dan 2.500 kilo per jaar hebben. Deze groep mensen moet er dan maar voor betalen." Om te voorkomen dat milieubelastende en recyclebare spullen op verkeerde plekken terecht komen, is daarvoor een uitzondering gemaakt. Die kan men het hele jaar door gratis inleveren. Het gaat dan om oud papier, glas, elektrische apparaten, ijzer, textiel, kunststof verpakkingen, maar ook gevaarlijke en milieubelastende stoffen als KCA, asbest en dakleer.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden