Verslag Cruyff Courts Kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Samen met zijn teamgenootjes van Club2Move deed Moussa Cisse (10) op 19 februari mee aan het Zwols Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap. Hij dribbelde over het veld en gaf alles om zijn tegenstanders te verslaan. Toch kon ook hij niet voorkomen dat De Werkschuit in het jongenstoernooi er met de beker vandoor ging en zich plaatste voor de kwartfinales. Bij de meiden was De Wilgenburg Chicago Bulls het beste team.
Louis Obasogie (10) doet voor de eerste keer mee aan het straatvoetbaltoernooi, dat jaarlijks in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation georganiseerd wordt door SportService Zwolle en Travers Welzijn. Samen met zijn vrienden van Club2Move heeft hij hard getraind om goed voor de dag te komen. Het is druk rond het veld Cruyff Court PEC Zwolle. Aan het jongenstoernooi doen tien ploegen mee, aan het meidentoernooi zes. Louis neemt alle teams in zich op, maar richt zich daarna snel weer op zijn eigen team. Het valt op dat de jonge voetballer al goed weet waar de kwaliteiten van zijn team liggen. "We hebben goede spelers. We moeten letten op het passen, goed overspelen en opendraaien met de bal. Dan sta je met je rug richting je tegenstander en draai je met de bal aan de voet om een tegenstander heen."
De kameraden beginnen aan hun eerste wedstrijd van het toernooi. Met snelle steekpasses proberen ze elkaar vrij voor de keeper te spelen. Er wordt met 1-0 gewonnen. Vriendschap is binnen het team erg belangrijk. "Wij zijn goede vrienden, al vanaf jongs af aan. Maar in de klas kunnen we niet naast elkaar zitten, dan zijn we heel druk en hebben we de hele tijd ruzie. Met voetbal gaat dat beter", geeft Louis aan.
Moussa heeft hoge verwachtingen van dit toernooi: "We willen de finale halen! Kampioen van Zwolle. En daarna van Overijssel." Ondanks dat het team een goed toernooi speelde lukte het Club2Move het niet op zich te plaatsen voor de kwartfinale. De teams van De Werkschuit (jongens) en De Wilgenburg Chicago Bulls (meisjes) waren vandaag de beste en nemen het in april in de kwartfinales op tegen teams uit Assen, Hoogeveen en Kampen. Daar kunnen de teams zich plaatsen voor de halve finales op 14 mei in Enschede, met als einddoel de strijd om het Nederlands- en wereldkampioenschap in juni in Amsterdam.
Met dank aan Sportservice Zwolle.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59