Topbasketbal naar Zwolle tijdens Basketball Days

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het nieuwe evenement Basketball Days brengt een week lang topbasketbal naar Zwolle. Van 26 tot en met 30 december is het Landstede Sportcentrum het toneel van internationaal basketbal en top entertainment. Op het programma staan spraakmakende teams uit onder meer de Verenigde Staten en Isral.

Basketball Days is een initiatief van Bwefar Licht en Geluid, Landstede Sportcentrum, sportbestuurder Gijs Langevoort en oud-eredivisiebasketballer Tonok Bwefar. ''We vonden het doodzonde dat er geen basketbalevenement meer is tussen kerst en oud en nieuw en we wilden een nieuw toernooi organiseren in deze week'', aldus woordvoerder Tonok Bwefar. ''En het helpt natuurlijk ook wel dat we een gloednieuw en luxe Theater van de Sport in Zwolle hebben, waar bijvoorbeeld de All Star wedstrijd is gespeeld. Toen is bewezen dat de accommodatie erg geschikt is voor dit soort grootschalige evenementen.'' In overleg met de Nederlandse Basketball Bond is besloten om Basketball Days in de week tussen kerst en oud en nieuw te organiseren.

Haarlem Basketball Week
Nederland kende al een groot basketbalevenement, namelijk de Haarlem Basketball Week. Die ging de afgelopen twee jaar vanwege verschillende redenen niet door en de stichting is in augustus opgeheven. Een vergelijking met Haarlem Basketball Week is snel gemaakt, al denkt Tonok Bwefar daar anders over. ''Ik denk dat de evenementen moeilijk te vergelijken zijn, zo kent de Haarlem Basketball Week een rijke historie en traditie. We krijgen de organisatie nu rond door participanten als Landstede Sportcentrum die de hal ter beschikking stelt en Bwefar Licht en Geluid voor de aankleding van de ruimte. Hierdoor zijn de financile risico's laag en kunnen we het evenement van de grond tillen.''

Bezoekers
De organisatie van Basketball Days mikt op zo'n duizend bezoekers per dag. Bwefar: ''het evenement kan met minder ook wel uit, maar voor de sfeer is het natuurlijk mooi als de hal goed gevuld is.'' De organisatie van Basketball Days verwacht op korte termijn het programma bekend te kunnen maken. ''Het is nu even hectisch, we hebben net de knoop doorgehakt, nadat we toezeggingen van teams hebben gekregen. Welke dat zijn, kan ik nog niet zeggen, eerst wil ik de contracten getekend hebben'', aldus de oud-eredivisiespeler.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59