'Peer Gynt herleeft in Zwolle'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Peer Gynt is de nieuwste productie van theatergroep De Jonge Honden. Een bijzondere theater locatievoorstelling die zich afspeelt rond en in de stadsgracht van Zwolle. Een varende voorstelling op de Burgemeester van Roijensingel in de duisternis waarbij het publiek boven het water drijft met de acteurs om hen heen. De weergoden zijn ook tijdens de voorstelling van vrijdagavond goed gezind. Rond 22.00 uur stappen 450 bezoekers vanaf de kade aan de Burgemeester van Roijensingel op een drijvende ponton. De tribune is tot op de laatste plek uitverkocht. Veel kijken wat onwennig om zich heen. ''Tja daar zit je dan op vrijdagavond, op een 'drijvende tribune' in de Zwolse gracht.'', zegt een van de bezoekers met een lach. Het is 22.15 uur langzaam brengen een paar sleepboten de ponton in beweging. Het grachtspektakel van De Jonge Honden is begonnen.

De vaartocht staat symbool voor de levensreis van Peer Gynt. Het Noorse verhaal over de ontwapenende fantast die tijdens zijn (levens)reis in de meest uiteenlopende situaties beland. Peer is alsmaar op de vlucht en werkt zich steeds verder in de problemen. Totdat aan het einde van zijn leven de balans wordt opgemaakt. Wie kan voor hem getuigen? Het toneelstuk, geschreven in 1876 door Henrik Ibsen, wordt door De Jonge Honden op meeslepende wijze beeldend gemaakt. De acteurs spelen aan wal en in roeibootjes, terwijl het publiek anderhalf uur luistert en geniet van de prachtige decorstukken en acteerwerk, waarbij zelfs het Zwolse grachtwater niet wordt vermeden. De stilte na de slotscène van de voorstelling wordt vlak voor middernacht door het publiek middels een lange staande ovatie doorbroken. Veel waardering voor een mooie voorstelling.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden