Overijssel trapt af voor verkiezingen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In het Provinciehuis in Zwolle is woensdagmiddag de officile aftrap gegeven voor de provinciale Statenverkiezingen die op 2 maart worden gehouden. "Misschien wel de belangrijkst ooit", volgens commissaris van de koningin Ank Bijleveld, die de bijeenkomst opende. De lijsttrekkers presenteerden zich en het Overijssels Kieskompas werd in gebruik genomen.

Met haar opmerking doelde Bijleveld op het belang van de uitkomst van de Statenverkiezingen voor de Tweede Kamer. "Desondanks zet ik het provinciaal belang voorop. De provincie heeft immers veel invloed op de directe leefomgeving van de inwoners van Overijssel." Ze hield vervolgens een pleidooi voor de betrokkenheid van de kiezers. Een goede leefomgeving kan namelijk volgens de commissaris nooit van een kant komen. "Ik denk dan nog wel eens terug aan een uitspraak van conferencier Wim Kan. 'Onze vertegenwoordigers doen wat het volk wil, en zo ik lees iedere ochtend in de krant wat ik nou weer wil'. Inwoners van onze provincie hebben het gevoel dat ze op afstand staan, maar die beeldvorming is niet terecht. Ik vind tevens dat mensen die niet stemmen achteraf ook niet moeten klagen." Aan de provinciale Statenverkiezingen doen twaalf partijen mee, die gezamenlijk 273 kandidaten op de lijst hebben staan. Bijleveld: "Ik hoop dat minimaal tweederde van de inwoners gaat stemmen."

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden