Meldpunt voor enquête WMO

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De SP in Zwolle heeft samen met gebruikers van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een meldpunt over de eigen bijdragen in de WMO geopend. Sinds het stadsbestuur eigen bijdragen heeft ingevoerd voor de huishoudelijke hulp, de woonvoorzieningen en de vervoersvoorzieningen krijgt de SP hierover veel vragen en klachten van Zwollenaren. Met deze enquête wil de SP in Zwolle in kaart brengen wat de invoering van de eigen bijdragen betekent voor mensen die een beroep moeten doen op de WMO.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ''De invoering van de eigen bijdragen heeft veel teweeg gebracht bij mensen. Wij ontvingen berichten dat het financile plaatje wat mensen vooraf hadden gemaakt, wordt verstoord doordat zij opeens veel meer geld kwijt zijn aan zorgkosten. De partij wil weten of het hier om incidenten gaat of om structurele problemen.''

De resultaten van deze enquête worden voorgelegd aan de gemeenteraad in Zwolle. Het meldpunt is te vinden op de website van de SP in Zwolle (www.zwolle.sp.nl).

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11