Onderzoek naar lange wachttijd parkeergarage Maagjesbolwerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De gemeente Zwolle gaat 'slimme informatieborden' en verkeersbegeleiders inzetten om de wachttijden rond de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk aanpakken. In de maand oktober experimenteert de gemeente op de zaterdagen bij de drukke parkeervoorziening van Q-Park aan de rand van de Zwolse binnenstad.

Parkeerders en passerende weggebruikers worden nadrukkelijk verzocht hun ervaringen tijdens het experiment door te geven, via de website van de gemeente: www.zwolle.nl/bereikbarebinnenstad.

Zwolle doet al langere tijd onderzoek op welke wijze het verkeer op de wegen richting de drukbezochte parkeergarage beter door kan rijden. Deze zomer zijn klanten van de parkeergarage bevraagd op hun keuze voor deze locatie en hun ervaringen. Ook is toen onderzocht waar deze automobilisten vandaan komen.

Slim
Op vier zaterdagen in oktober worden twee verschillende 'pilots' gehouden om te bekijken of de doorstroming van het verkeer gebaat is bij slimme verwijsborden of bij de inzet van verkeersbegeleiders. De borden kunnen, wanneer de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk (bijna) vol is, verwijzen naar andere parkeerplekken bij de Zwolse binnenstad. De verkeersbegeleiders kunnen ervoor zorgen dat automobilisten sneller op hun plaats van bestemming komen. Zwolle wil ook uitzoeken of borden en/of begeleiders ervoor kunnen zorgen dat doorgaand verkeer op de Harm Smeengekade en de Pannekoekendijk dat niet van de parkeergarage gebruik maakt beter door kan rijden.

Oktober
Beide manieren van verwijzen worden onafhankelijk van elkaar getest. Op zaterdag 1 en 8 oktober worden verkeersbegeleiders ingezet om de doorstroming bij en richting de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk te verbeteren. Op zaterdag 15 en zaterdag 29 oktober worden op de drukke tijden oplichtende tekstborden gebruikt om automobilisten te wijzen op alternatieve parkeergarages aan de rand van de Zwolse binnenstad.