FC Zwolle tankt bij in zonnig Spanje

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het was weer even wennen. Van temperaturen ruim boven de twintig graden in Zuid-Spanje naar de Hollandse waterkou. FC Zwolle keerde zaterdag terug van een zeer geslaagd trainingskamp in Sotogrande. Isaak Teunis is samen met broer Jacco teammanager van FC Zwolle. "Een exacte taakverdeling is er tussen ons eigenlijk niet. We doen het samen. We weten allebei precies wat er speelt. Met deze `duobaan´ heeft niemand problemen." De beide broers maken deel uit van het 34 koppen tellende gezelschap dat maandag neerstrijkt in Zuid-Spanje.


Vanuit Nederland is vooraf al het nodige organisatiewerk verricht en twee maanden geleden was in Spanje al de zogenaamde inspectie. Ter plekke moet er ook nog het nodige geregeld worden. "Samen met Jacco zien wij er tijdens het trainingskamp op toe dat alles op rolletjes loopt", zegt Isaak. "Er komt best veel bij kijken. Je moet veel dingen vooraf regelen, zoals bijvoorbeeld een evenwichtige samenstelling van de maaltijden, het vastleggen van het trainingsveld en het goed beoordelen van de huisvesting. Noem het allemaal maar op." Vanaf de eerste dag maandag is het verblijf een schot in de roos met heerlijke temperaturen, volop zon en perfecte faciliteiten."Maar het was absoluut geen vakantie voor de spelers. Er is van maandag tot en met woensdag en ook donderdagmorgen pittig getraind", zag Isaak Teunis die wel flink baalde van Zulte Waregem wegens het afzeggen van het enige oefenduel. "Ik had ze notabene een paar dagen daarvoor nog aan de telefoon. Alles was geregeld. En dan zoiets. De nieuwe trainer vond de wedstrijd niet passen in zijn schema. Gelukkig konden we derdedivisionist Real Balompedica Linense strikken ( 3-1 winst voor FC Zwolle red.). Ik had vooraf misschien mijn bedenkingen, maar het bleek een hele leuke en ook sportieve ploeg. Gelukkig maar want de scheidsrechter had beslist niet het niveau om dit soort duels te fluiten."

Groepsgevoel
Het waren de enige smetjes op een weekje waarin bleek dat het met het groepsgevoel wel goed zit."Iedereen trok met elkaar op. Ook het hotelpersoneel deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Een voetballer vindt het belangrijk dat het eten goed is en dat de trainingsfaciliteiten op orde zijn. In alle opzichten heeft niemand ook maar iets te klagen gehad." Ook de meegereisde sponsors hadden een uitstekende week. "Zij hadden hun eigen programma. De laatste avond hebben we samen met ze gegeten. Allemaal heel gezellig." Bij het afscheid zaterdag waren er de nodige schouderklopjes aan het adres van degenen die zich met de organisatie hadden bemoeid. "Ach, je krijgt in het regelen van zoiets gaandeweg wel de nodige ervaring", reageert Isaak Teunis bescheiden. "Maar als ik dit trainingskamp moet beoordelen, dan kom ik wel uit op een negen."