Een loket voor Formulierenhulp

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De partijen (AMW de Kern, Humanitas, WijZ en gemeente Zwolle) die werkzaam zijn binnen de Formulierenhulp gaan intensiever samenwerken om te komen tot een loket op het gebied van Formulierenhulp. De pilot Formulierenhulp, waarbij kwetsbare groepen ondersteuning krijgen bij de financile administratie, is vorig jaar gevalueerd. Een van de aanbevelingen uit het rapport was te komen tot een loket.

Op dit moment zijn er verschillende organisaties die deze hulp aanbieden en voor cliten is het vaak niet duidelijk waar zij terecht kunnen. Dit terwijl de vraag naar deze vorm van ondersteuning sterk toeneemt. "Het is dus zaak dat we duidelijkheid verschaffen en de zoektocht voor mensen die hulp nodig hebben verkleinen", legt wethouder Dannenberg uit.

Website
Het Zwols college stelt daarom aan de raad voor om over te gaan tot een intensieve vorm van samenwerken met de verschillende partijen. De organisaties hanteren hierbij een uniforme werkwijze vanuit een centrale front-office. Dit centrale gezicht naar buiten toe zou door middel van een website gerealiseerd kunnen worden. Een website bevordert de zelfredzaamheid van de burger en kan het aantal hulpvragen aan de fysieke loketten verminderen omdat men zich eerder bij de juiste organisatie meldt.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59