Zwolse ondernemers golfen 19.000 euro bij elkaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Voor het zesde jaar op rij is een benefietgolftoernooi voor en door het Ronald McDonald Huis Zwolle georganiseerd. Negentien bedrijven waren samen goed voor een opbrengst van 19.000 euro. Daarnaast is door diverse sponsors in natura gesponsord. Het bedrag dat met het toernooi ingezameld is, wordt gebruikt voor de dekking van een deel van de exploitatiekosten.

''Het aantal sponsors van het benefiettoernooi schommelt al jaren rond de twintig. Er is een groep sponsors die al vanaf het eerste jaar van de partij is.'', vertelt Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle. 

''Veel ondernemers kennen elkaar dus ook en gebruiken deze dag om het onderlinge contact te versterken. Tegelijkertijd laten zij zich van de goede kant zien omdat ze met hun deelname aan de wedstrijd direct een bijdrage leveren aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle.''


Exploitatiekosten


Het jaarlijkse golftoernooi is een belangrijke bron van inkomsten voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Booijink: ''Met het geld dat we met het toernooi binnenhalen, wordt een deel van onze jaarlijkse exploitatiekosten gedekt. Golfclub Zwolle stelde deze dag haar golfbaan kosteloos ter beschikking aan het Ronald McDonald Huis. Daarnaast zorgden verschillende bedrijven ervoor dat er tijdens en na afloop van de wedstrijd goederen en diensten geschonken werden. Ook dit is voor de organisatie van grote waarde. Het voorkomt immers dat er onnodig veel kosten gemaakt worden. Zo sponsort de winnaar traditiegetrouw het daaropvolgende jaar de toernooiborrel.''

Nadat Schutte bouw & ontwikkeling er twee achtereenvolgende jaren met de hoofdprijs vandoor ging, werd deze dit jaar door Schreuder Installatietechniek in de wacht gesleept. De eerste deelnemer voor de editie van 2012 is daarmee dan ook bekend.