Arie Slob zet verzorgenden en verplegenden in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - In het kader van de Zorg voor Beter 4-daagse worden verzorgenden en verplegenden door ZonMw in het zonnetje gezet. Vanochtend vond in Zwolle bij Driezorg Fermate de eerste verrassing plaats in aanwezigheid van de fractievoorzitter van de Christenunie in de Tweede Kamer Arie Slob.


Hij vindt het belangrijk dat: ''er meer ruimte komt voor professionele zorgverleners om de zorg zelf zo goed mogelijk te organiseren. We moeten weer vertrouwen hebben in de zorgverlener, het is niet nodig alles in regels en protocollen dicht te timmeren en tot in detail verantwoording te vragen. Mensen die in de zorgsector werkzaam zijn, werken hard en maken lange dagen. Dit verdient respect.''

Zorg voor Beter
Zorg voor Beter organiseert van 11 tot 14 juni vier scholingsdagen in Nederland om de kwaliteit van de zorg te verhogen. Voorafgaand aan elke scholingsdag overvalt Zorg voor Beter een zorginstelling om de medewerkers in het zonnetje te zetten voor hun dienstbare werk. Na Zwolle zal dit nog in Hilversum, Nijmegen en Breda plaatsvinden. De langdurige zorgsector verdient een pluim, veel verzorgenden en verpleegkundige zetten zich dagelijks in om cliten op een bijzondere manier te verzorgen.

Slotcampagne
De 4-daagse maakt deel uit van de slotcampagne van Zorg voor Beter een programma van het ministerie van VWS onder regie van ZonMw. Zorg voor Beter is gericht op het verhogen van de kwaliteit in de langdurige zorgsector. Op scholingsdagen worden zorgverleners getraind in medicatieveiligheid, valpreventie, ergonomie, zelfredzaamheid en probleemgedrag. Alle kennis die Zorg voor Beter heeft verzameld blijft beschikbaar op de nieuwe digitale kennispleinen. Hier zullen ook nieuwe methoden voor de zorg en kennis beschikbaar worden gesteld.